top of page
Etsi

Tammikuu: Uuden alku

”Jokaisessa vakavasti otettavassa yrityksessä pitäisi olla blogi!”

”Ai pitäisi vai?”

OK, vuosi vaihtui uuteen, joten aloitetaan tammikuun symboliikasta.

Olkaapa hyvät.Tammikuun latinankielinen nimi Ianuarius tai Januarius merkitsee Janukslle pyhitettyä kuukautta. Janus oli antiikin mytologian muuoksen, alkujen ja loppujen sekä myös ovien ja porttien jumala. Janus kuvattiin kaksikasvoisena, kasvot katsomassa eri suuntiin; toinen menneisyyteen ja toinen tulevaisuuteen.


Tammikuu symboloi uuden alkua ja muutosta. Se heijastaa viime vuoden aikana tapahtuneita tapahtumia. Jokainen kohtaamamme tapahtuma on seurausta aikaisemmista tapahtumista. Jokainen uusi tunne on seurausta aikaisemmista tuntemuksista. Kohtaamme vain sellaisia asioita ja tilanteita, joita meidän kuuluu oman ja ihmiskunnan menneisyyden perusteella kohdata.


Suomen kielessä tammi on tarkoittanut sydäntä tai ydintä ”sydänpuu” ja myös napaa tai akselia. Tammikuuta onkin kutsuttu sydänkuuksi.


Tammikuu on pohjolassa talven keskus; sydäntalvi.

Sen elementit auttavat meitä asettumaan luonnolliseen lepotilaan. Pysähdy tarkastelemaan tekemiäsi ratkaisuja. Onko maailma samanlainen kuin silloin kun ryhdyit toimenpiteisiin jonkin asian suhteen? Keskity siihen, mikä auttaa sinua tekemään oikeat valinnat ja päätökset. Olisiko nyt aika erilaiselle valinnalle?


”Niin kuin ylhäällä, niin alhaalla,

niin kuin alhaalla, niin ylhäällä.

Niin kuin sisällä, niin myös ulkona,

niin kuin ulkona, niin myös sisällä.”


Kuva: Healing Energy Tools

Comentarios


bottom of page