top of page
IMG_9931.JPG

LED -valohoito (PDT - Photo Dynamic Therapy) on ihon pintaa rikkomaton hoito, jossa käytetään kliinisesti todennettua valoenergiaa edistämään ihon luonnollista uusiutumista ja korjaantumista – ilman kipua ja toipumisaikaa.  

LED- valoterapia (Photo Dynamic Therapy) on uusi ja tehokas hoito, jossa käytetään kliinisesti todennettua valoenergiaa edistämään ihon luonnollista uusiutumista sekä vaurioituneen ihon korjaantumista ja rauhoittumista – ilman kipua ja toipumisaikaa. Hoito tehoaa heti ensimmäisestä hoitokerrasta lähtien palauttaen ihon elinvoimaa ja tuoden sille tervettä hehkua. Sarjahoidolla saavutat parhaat mahdolliset tulokset, jotka kestävät pitkään. Hoidolla on saavutettu erinomaisia tuloksia erilaisten iho-ongelmien hoidossa sarjahoitona kuten rosaceassa ja aknen hoidossa. LED-valooito on erinomainen lisä myös muiden hoitojen yhteyteen tehostamaan hoitojen vaikutusta.

 

Led-valo on tiheää valoa ja tämä kyseinen aallonpituus pureutuu ihosoluihin asti. Täysin luonnollinen foto- biokemiallinen reaktio muuntaa ihossa valoenergian soluenergiaksi. Kliinisissä tutkimuksissa on osoitettu, että LED-valossa ihosolut kasvavat 150-200 kertaa nopeammin, kuin vertailusolut tavallisessa luonnonvalossa. Lisäksi led-valo auttaa ihoa tuottamaan D-vitamiinia vielä pitkään hoidon jälkeen.

LED valohoito on rentouttava, kivuton hoitokokemus, jolla on tutkitusti myös mielialaa kohottavia vaikutuksia. 
 

Valohoitolaite lähettää 7 eri aallonpituutta:

1. Punainen valo (630nm) lisää kollageenin tuotantoa viisinkertaiseksi. Käynnistää ihon korjausmekanismit, herättää fibroblastisolut sekä nopeuttaa solujen kasvua. Uudistavan ominaisuuden vuoksi tasoittaa ihon väriä ja pigmenttimuutoksia.

Valontaajuudet tunkeutuvat 3,7-3,9 mm syvyyteen ihossa.

2. Vihreä (520nm) rauhoittaa ja tasapainoittaa ihoa. Erityisesti hyvä couperosa ja rosacea iholle rauhoittamaan

ja tukemaan ihon paranemisprosessia.

3. Sininen valo (470nm) parantaa aknea sen puhdistavan ja antibaktee-risen ominaisuuden vaikutuksesta. Vähentää tehokkaasti nesteen määrää kasvoilla ja tekee ihosta tasaisemman näköisen – tulehdus-pesäkkeet laskevat huomattavasti ja iho rauhoittuu.

Desinfioi ihoa rikkomatta ihon suojakerrosta.

4. Keltainen (590nm) Stimuloi solu-uudistusta, hajottaa pigmenttiä ja kirkastaa ihoa.

5. Turkoosi (490nm) Edistää imunesteen virtausta vaikuttaen lymfakiertoon, vaikuttaen mm. turvotusta poistavana.​

6. Violetti (690nm) parantaa aknea sen puhdistavan ja antibakteerisen ominaisuuden vaikutuksesta. Vähentää tehokkaasti nesteen määrää kasvoilla ja tekee ihosta tasaisemman näköisen – tulehduspesäkkeet laskevat huomattavasti ja iho rauhoittuu.

Desinfioi ihoa rikkomatta ihon suojakerrosta. Vaikuttaa hieman syvemmällä, kuin sininen valo.


6. Kirkas (590nm) (790THz) stimuloi solu-uudistusta. Stimuloi imu- nestekiertoa, vahvistaa verisuonten seinämiä ja rauhoittaa herkkää ihoa. Lisäksi se vaalentaa hyperpigmentaatiota, hajottaen liikapigmenttiä, halliten melaniinin tuotantoa.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erityisesti seuraaville iho- ongelmille:
• lievän- ja keskivaikean aknen hoito
• ruusufinni (rosacea)
• iho, jossa aknearvista jääneitä pigmenttimuutoksia
• haavan ja arven paranemisen nopeuttaminen
• nopeuttaa ihon paranemista kuorivien toimenpitein jälkeen (esim. laserhionta tai kemiallinen kuorinta)

Led-valohoito ei sovellu:
• Valoherkistävät lääkkeet, kuten esimerkiksi isotretioniini, amiodaroni, metotreksaatti, atsatiopriini, doksisykliini ym. Joissakin lääkkeissä riittää muutaman päivän tauko. Soveltuvuus hoitoon täytyy varmistaa lääkäriltä tai sairaanhoitajalta.
• Fotoallergiset reaktiot ja ihottumat, albinismi, porfyria
• Autoimmuunisairaudet (lupus = punahukkatauti), Epilepsia
• Tietyt valolle herkistävät luontaistuotteet kuten mäkikuisma
• Raskaus ja imetys

ledvihr.webp
led_pun.webp
led_sin.webp
bottom of page